editorial

Γειά σας, είμαι η Iris και βρίσκεστε στο προσωπικό μας ιστολόγιο.
Και λέω "μας" γιατί εδώ έχουν όλοι λόγο. Εγώ μπορεί να καταθέτω τη σκέψη και τις απόψεις μου, εσείς όμως έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνήσετε. Αν έχετε δε και τρανταχτά επιχειρήματα είμαι έτοιμη να τα ακούσω.
Ετσι κι αλλιώς το καφεδάκι μας πίνουμε ανταλλάσσοντας κουβέντες...δημιουργικές, έξυπνες και ξύπνιες.
Κι όπως κάθε παρε-ίστικο ταξίδι, έτσι κι εμείς θα σουλατσάρουμε απο το ένα θέμα στο άλλο, γιατί είμαστε μέσα σε όλα!

Καλές ημέρες
Iris

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ

Διάβασα πρίν απο λίγο το σχόλιο ενός blogger για την υπόθεση της 19χρονης που απήχθη απο αγνώστους ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το φίλο της και αφέθηκε τελικά ελεύθερη. Θα ήθελα λοιπόν να διαφωνήσω, ή αν θέλετε να διαφοροποιήσω τη στάση μου απο αυτό το σχόλιο.
Δεν θα αναπαράξω ακριβώς την είδηση όπως τη μετέδωσε ο φίλος blogger, γιατί δεν θεωρώ ότι αν το κάνω είναι σα να αναδημοσιεύω ένα κείμενο για το περιεχόμενο του οποίου δεν συμφωνώ και φαντάζομαι πολλοί ακόμη...
Θέλω όμως πραγματικά να ρωτήσω αυτόν που το έγραψε. Η επίθεση ήταν πραγματικά στο πρόσωπο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (που σημειωτέον δεν συμφωνώ με πολλές απο τις πρακτικές που επιλέγει) ή εναντίον της καημένης της κοπέλας που έζησε μια πραγματική φρίκη και προσπαθεί τώρα μα μαζέψει τα κομμάτια της; Γιατί θεωρώ ότι αυτή η κοπέλα που ναι μεν δεν είναι ανήλικη, μετά το λεπτομερές αυτό δημοσίευμα που δεν προσθέτει πραγματικά τίποτα στην ουσία της είδησης, αλλά και στις ενδεχόμενες έρευνες της αστυνομίας, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει και τον περίγυρο της που αν πριν δεν ήξερε, ή φαντάζονταν, τώρα ξέρει...
Ολα εκείνα τα σχόλια που κάνουν τη όποια προσπάθεια της για ομαλή επανένταξη ακόμη πιο δύσκολη. Τους φίλους της που θα τη χαρακτηρίζουν ανοιχτά ώς "καημένη κοπέλα" και στις παρέες τους θα φαντάζονται λεπτομέρειες και θα μετατρέψουν την τρομερή είδηση σε καθημερινή αναφορά ρουτίνας, έτσι για να έχουν  κάτι να πούν.
Τις γειτόνισσες που θα στηρίζουν ανοιχτά τη μητέρα και λίγο αργότερα στις κοινές τους παρέες και απουσία της ιδίας, θα σχολιάζουν τις λεπτομέρειες αυτού του απεχθούς εγκλήματος.
Γιατί δυστυχώς έτσι είναι η ελληνική κοινωνία και δεν αλλάζει ...
Τι πρόσθεσε λοιπόν η λεπτομέρεια αναρωτιέμαι εκτός απο την ανούσια επίθεση στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Θα μπορούσατε να του επιτεθείτε σε άλλα πιο σημαντικά θέματα που δεν θίγουν μια ευαίσθητη 19χρονη ψυχή.
Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι η αλήθεια πάντα πρέπει να λέγεται, εγώ θα σας λυπήσω αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφωνώ.
Γιατί η αλήθεια δεν βοηθάει στη σύλληψη των δραστών, απλώς στις αδηφάγες και βρόμικες σκέψεις μας, ενώ παράλληλα χώνει πιο βαθιά στο βούρκο των αναμνήσεων της, την κοπέλα.
Ναι, ξέρω θα μου πείτε ότι αυτή η σιωπή για τα πραγματικά γεγονότα δεν συμβαδίζει πάντα με όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, όπου απο την αρχή μεταδίδονται όλες οι λεπτομέρειες, από αστυνομία και δημοσιογράφους...
Ομως σκεφτείτε ότι είναι ίσως ευκαιρία την όποια ευνοική μεταχείρηση εσείς επικαλείσθε για τη συγκεκριμένη κοπέλα και το φίλο της απο τον Τριανταφυλλόπουλο που όπως λέτε έκανε "γαργάρα" την υπόθεση, να την τηρήσουμε και όλοι εμείς, ωστε την επόμενη φορά να είμαστε πιο συγκρατημένοι με τέτοιου είδους λεπτομέρειες, για χάρη και μόνο του θύματος.
Τον θύτη τώρα, ούτως ή άλλως δεν θα τον συλλάβουμε εμείς.
Το θέμα είναι να μην κάνει "γαργάρα" η αστυνομία την υπόθεση, ή την όποια υπόθεση. Σ αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπενθυμίζουμε το γεγονός και όχι τις λεπτομέρειες του.
Αλλιώς λυπάμαι αλλά γινόμαστε και εμείς οι bloggers, κομμάτι αυτού του συστήματος που καθημερινά χλευάζουμε...Γιατί άραγε ; Για μια διαφημισούλα παραπάνω ;


Φιλικά
iris