editorial

Γειά σας, είμαι η Iris και βρίσκεστε στο προσωπικό μας ιστολόγιο.
Και λέω "μας" γιατί εδώ έχουν όλοι λόγο. Εγώ μπορεί να καταθέτω τη σκέψη και τις απόψεις μου, εσείς όμως έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνήσετε. Αν έχετε δε και τρανταχτά επιχειρήματα είμαι έτοιμη να τα ακούσω.
Ετσι κι αλλιώς το καφεδάκι μας πίνουμε ανταλλάσσοντας κουβέντες...δημιουργικές, έξυπνες και ξύπνιες.
Κι όπως κάθε παρε-ίστικο ταξίδι, έτσι κι εμείς θα σουλατσάρουμε απο το ένα θέμα στο άλλο, γιατί είμαστε μέσα σε όλα!

Καλές ημέρες
Iris

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ=ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ...








Προσπαθήσατε ποτέ να επικοινωνήσετε με το τμήμα κάποιου πανεπιστημίου για να πάρετε πληροφορίες από τη γραμματεία;
Σας καταλαβαίνω απόλυτα!
Η πρώτη αίσθηση, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που οφείλω να τις επισημάνω, είναι ότι οι κυρίες (συνήθως) εκείνη την ώρα είναι πολύ απασχολημένες με κάτι και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που τηλεφωνεί.
Έτσι μιλούν μονολεκτικά, σχεδόν απότομα και σου δίνουν την εντύπωση ότι πήρες μάλλον σε λάθος τηλέφωνο και απασχολείς εργαζόμενο που δεν έχει ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση σου.
Τελικά και αφού σε στείλουν από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, αντιλαμβάνεσαι δυστυχώς και καθώς έχεις εξαντλήσει αρκετό χρόνο, ότι σωστά είχες πάρει εξ αρχής, απλά ο συνομιλητής σου δεν είχε εκείνη τη στιγμή διάθεση.
Το άλλο που διαπιστώνεις είναι ότι αν δεν ξέρεις κάτι σωστά, παραδείγματος χάριν τον πρόεδρο του τάδε τμήματος και αναφέρεις ένα λάθος όνομα, η ειρωνεία από την άλλη πλευρά της γραμμής περισσεύει. Όπως επίσης δεν υπάρχει και η διάθεση να σε διορθώσουν ευγενικά, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε ένας που σηκώνει το τηλέφωνο μιας γραμματείας. Το "δεν ξέρω" αποτελεί έκφραση που χρησιμοποιείται κατά κόρον και ποτέ το "θα μπορούσα να μάθω".
Αναρωτιέμαι ως απλός πολίτης πως αξιολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για να τοποθετηθούν σε θέση γραμματείας ενός Πανεπιστημιακού τμήματος. Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως κάποιους από αυτούς μάλλον τους πληρώνουμε εμείς ...


Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία για τις γραμματείες των ΑΕΙ

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Φαντάσου οι φοιτητές τι τραβάνε