editorial

Γειά σας, είμαι η Iris και βρίσκεστε στο προσωπικό μας ιστολόγιο.
Και λέω "μας" γιατί εδώ έχουν όλοι λόγο. Εγώ μπορεί να καταθέτω τη σκέψη και τις απόψεις μου, εσείς όμως έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνήσετε. Αν έχετε δε και τρανταχτά επιχειρήματα είμαι έτοιμη να τα ακούσω.
Ετσι κι αλλιώς το καφεδάκι μας πίνουμε ανταλλάσσοντας κουβέντες...δημιουργικές, έξυπνες και ξύπνιες.
Κι όπως κάθε παρε-ίστικο ταξίδι, έτσι κι εμείς θα σουλατσάρουμε απο το ένα θέμα στο άλλο, γιατί είμαστε μέσα σε όλα!

Καλές ημέρες
Iris

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΕΠ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

Κλειστά σήμερα-αύριο και μεθαύριο τα ΚΕΠ κυρίες και κύριοι...




Ω ναι, καλά ακούσατε, αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν σε αυτόν τον νέο θεσμό, που θα έπρεπε όπως λένε και οι παλαιότεροι "να πιάνουν την πέτρα και να την στίβουν" προτιμούν να αράξουν τρείς ημέρες αφήνοντας τους εργατοπατέρες των σωματείων τους να ζητούν τι? ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!
Ελεος! όχι άλλοι μόνιμοι σ αυτό το κράτος! Δεν θέλουμε να πληρώνουμε απο τις τσέπη μας τους βολεμένους!
Θέλουν λέει προκύρηξη νέων θέσεων εργασίας και μετά κοτσάρουν και στο χαρτί τον αιτημάτων τους, προς το τέλος βέβαια (να μη κάνει και μπάμ) το θέμα της μονιμοποποίησης των  συμβασιούχων.
Οι μεν συμβασιούχοι των ΚΕΠ λοιπόν θα βγούν στους δρόμους (κάνει και κρύο), οι δε μόνιμοι του κλάδου θα στηρίξουν τον αγώνα τους, επι της ευκαιρίας, απο τον καναπέ.
Γιατί σου λέει δουλεύαμε τόσα χρόνια (1-2 δηλαδή όχι παραπάνω) ώς συμβασιούχοι...δεν έχουμε δικαιώματα; Μα δεν το ξέρατε κύριοι ότι κάποτε η σύμβαση σας θα λήξει;
Αυτά να τα πείτε στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, που παλεύει κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος για να κρατήσει τη δουλειά του. Να δείτε γέλια που θα κάνει...
Χθες αναρωτιόμασταν με έναν φίλο, σε πιο σημείο χάθηκε η δημιουργικότητα του έλληνα.
Σήμερα μάλλον το ερώτημα βρίσκει απάντηση...
Είναι τραγικό τελικά κανείς να ανακαλύπτει ότι εκεί που αρχίζει το δημόσιο τελειώνει κάθε προσπάθεια εξέλιξης, ανέλιξης, δημιουργικής σκέψης. Αν κανείς μετρήσει τους δημοσίους υπαλλήλους, τότε θα καταλάβει ίσως γιατί τα φωτεινά μυαλά στη χώρα μας είναι μετρημένα στα δάχτυλα... Παραταύτα επιμένουμε ...ελληνικά!


Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι ενοχλήθηκαν, καθώς τώρα που θα φύγουν οι συμβασιούχοι θα πρέπει να βγούν στους δρόμους να μαζεύουν σκουπίδια...Οι δε δήμαρχοι που μας έκρυβαν τόσα χρόνια τους χιλιάδες μόνιμους στην υπηρεσία που δεν πατούσαν ποτέ, θα χάσουν το ρουσφετολογικό προνόμιο της σύμβασης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομη! Μας έχουν γονατίσει όλοι αυτοί χρόνια τώρα!