editorial

Γειά σας, είμαι η Iris και βρίσκεστε στο προσωπικό μας ιστολόγιο.
Και λέω "μας" γιατί εδώ έχουν όλοι λόγο. Εγώ μπορεί να καταθέτω τη σκέψη και τις απόψεις μου, εσείς όμως έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνήσετε. Αν έχετε δε και τρανταχτά επιχειρήματα είμαι έτοιμη να τα ακούσω.
Ετσι κι αλλιώς το καφεδάκι μας πίνουμε ανταλλάσσοντας κουβέντες...δημιουργικές, έξυπνες και ξύπνιες.
Κι όπως κάθε παρε-ίστικο ταξίδι, έτσι κι εμείς θα σουλατσάρουμε απο το ένα θέμα στο άλλο, γιατί είμαστε μέσα σε όλα!

Καλές ημέρες
Iris

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ

Διάβασα πρίν απο λίγο το σχόλιο ενός blogger για την υπόθεση της 19χρονης που απήχθη απο αγνώστους ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το φίλο της και αφέθηκε τελικά ελεύθερη. Θα ήθελα λοιπόν να διαφωνήσω, ή αν θέλετε να διαφοροποιήσω τη στάση μου απο αυτό το σχόλιο.
Δεν θα αναπαράξω ακριβώς την είδηση όπως τη μετέδωσε ο φίλος blogger, γιατί δεν θεωρώ ότι αν το κάνω είναι σα να αναδημοσιεύω ένα κείμενο για το περιεχόμενο του οποίου δεν συμφωνώ και φαντάζομαι πολλοί ακόμη...
Θέλω όμως πραγματικά να ρωτήσω αυτόν που το έγραψε. Η επίθεση ήταν πραγματικά στο πρόσωπο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (που σημειωτέον δεν συμφωνώ με πολλές απο τις πρακτικές που επιλέγει) ή εναντίον της καημένης της κοπέλας που έζησε μια πραγματική φρίκη και προσπαθεί τώρα μα μαζέψει τα κομμάτια της; Γιατί θεωρώ ότι αυτή η κοπέλα που ναι μεν δεν είναι ανήλικη, μετά το λεπτομερές αυτό δημοσίευμα που δεν προσθέτει πραγματικά τίποτα στην ουσία της είδησης, αλλά και στις ενδεχόμενες έρευνες της αστυνομίας, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει και τον περίγυρο της που αν πριν δεν ήξερε, ή φαντάζονταν, τώρα ξέρει...
Ολα εκείνα τα σχόλια που κάνουν τη όποια προσπάθεια της για ομαλή επανένταξη ακόμη πιο δύσκολη. Τους φίλους της που θα τη χαρακτηρίζουν ανοιχτά ώς "καημένη κοπέλα" και στις παρέες τους θα φαντάζονται λεπτομέρειες και θα μετατρέψουν την τρομερή είδηση σε καθημερινή αναφορά ρουτίνας, έτσι για να έχουν  κάτι να πούν.
Τις γειτόνισσες που θα στηρίζουν ανοιχτά τη μητέρα και λίγο αργότερα στις κοινές τους παρέες και απουσία της ιδίας, θα σχολιάζουν τις λεπτομέρειες αυτού του απεχθούς εγκλήματος.
Γιατί δυστυχώς έτσι είναι η ελληνική κοινωνία και δεν αλλάζει ...
Τι πρόσθεσε λοιπόν η λεπτομέρεια αναρωτιέμαι εκτός απο την ανούσια επίθεση στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Θα μπορούσατε να του επιτεθείτε σε άλλα πιο σημαντικά θέματα που δεν θίγουν μια ευαίσθητη 19χρονη ψυχή.
Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι η αλήθεια πάντα πρέπει να λέγεται, εγώ θα σας λυπήσω αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφωνώ.
Γιατί η αλήθεια δεν βοηθάει στη σύλληψη των δραστών, απλώς στις αδηφάγες και βρόμικες σκέψεις μας, ενώ παράλληλα χώνει πιο βαθιά στο βούρκο των αναμνήσεων της, την κοπέλα.
Ναι, ξέρω θα μου πείτε ότι αυτή η σιωπή για τα πραγματικά γεγονότα δεν συμβαδίζει πάντα με όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, όπου απο την αρχή μεταδίδονται όλες οι λεπτομέρειες, από αστυνομία και δημοσιογράφους...
Ομως σκεφτείτε ότι είναι ίσως ευκαιρία την όποια ευνοική μεταχείρηση εσείς επικαλείσθε για τη συγκεκριμένη κοπέλα και το φίλο της απο τον Τριανταφυλλόπουλο που όπως λέτε έκανε "γαργάρα" την υπόθεση, να την τηρήσουμε και όλοι εμείς, ωστε την επόμενη φορά να είμαστε πιο συγκρατημένοι με τέτοιου είδους λεπτομέρειες, για χάρη και μόνο του θύματος.
Τον θύτη τώρα, ούτως ή άλλως δεν θα τον συλλάβουμε εμείς.
Το θέμα είναι να μην κάνει "γαργάρα" η αστυνομία την υπόθεση, ή την όποια υπόθεση. Σ αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπενθυμίζουμε το γεγονός και όχι τις λεπτομέρειες του.
Αλλιώς λυπάμαι αλλά γινόμαστε και εμείς οι bloggers, κομμάτι αυτού του συστήματος που καθημερινά χλευάζουμε...Γιατί άραγε ; Για μια διαφημισούλα παραπάνω ;


Φιλικά
iris

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ!






Πήγα λοιπόν και γω μια βόλτα στην αγορά για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα μου. Ψιλολόγια ήθελα δηλαδή να αγοράσω. Μπήκα σε κάποια απο τα καταστήματα που πουλούν αξεσουάρ. Θυμόμουνα δε, ότι κάποτε είχαν καλούτσικες τιμές. Ε και φαντάστηκα ότι τώρα με την κρίση οι τιμές τους θα είναι καλύτερες...Η φαντασία μου τα φταίει όλα! 
Να γίνεται εντωμεταξύ χαμός μέσα. Ολες οι ηλικίες μαζεμένες σε ένα μαγαζάκι 10 επί 4. Το μέτρησα κι όλας, έτσι απο περιέργεια.
Μπαίνω λοιπόν και χάνομαι κι εγώ ποδοπατώντας και σκουντώντας μέσα σε ένα λαβύρινθο απο αξεσουάρ. Πάω στο στάντ με τα κασκόλ και τα σκουφιά. Στυλ πλεκτό, σαν αυτά που μου έπλεκε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή σε μια ημέρα. Τσάκα τσάκα. Μόνο που εκείνα ήταν ολόμαλα. Γιατί αυτά που έβλεπα (πάντα κοιτάω τη σύνθεση για να μη με πιάνουν κότσο) έλεγαν 100% ακρυλικό και made in china! Τέλος πάντων λέω, φτυνά πρέπει να τη βγάλουμε φέτος, και ψάχνω για την τιμή. Και τότε ήταν που ανέβηκε η πίεση μου 19! Πόσο λέτε να έκαναν; Κασκολάκι και σκουφάκι ακρυλικά; 39 ευρώ το ένα και 30 το άλλο! Καλέ με 70 ευρώ παίρνεις δερμάτινα παπούτσια ! ΕΛΕΟΣ! 
Τα παρατάω λοιπόν και πάω σε ένα απο αυτά τα μαγαζάκια του "συρμού" με τους πάγκους έξω κλπ, όχι μακριά στην ίδια περιοχή δηλαδή. Μη σας πω ότι βρήκα ακριβώς το ίδιο σέτ με 15ευρώ! Ακρυλικό μεν, made in China μεν, αλλά τουλάχιστον πληρώνεις ότι παίρνεις! 
Και μετά αναρωτιόμουνα στο δρόμο, τι κέρδος άραγε να βγάζουν αυτοί οι "σφάχτες"...Αν το άλλο μαγαζί πουλούσε το ίδιο προιόν με 15 ευρώ, σίγουρα θα ήθελε ένα δεκάρι κέρδος, ή κάπου εκεί τέλος πάντων. Οπότε η τιμή που πουλάει ο κινέζος θα είναι ας πούμε το πολύ 5 ευρώ, βάλε και τους μεσάζοντες και τους φόρους ανά κομμάτι 8 ευρώ και το ενοίκιο και λειτουργικά έξοδα, άντε βαριά βαριά 10 ευρώ. 
Με λίγα λόγια ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης αλυσίδας που πουλούσε το κασκολάκι και το σκουφάκι 70 ευρώ βγάζει απο μας τα κορόιδα 50-60 ευρώ καθαρό κέρδος απο κάθε κομμάτι! 
Οχι κύριε, δεν θα πάρω! Και μακάρι κάποτε να το λέμε όλοι αυτό...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!






Τον γενετικό κώδικα δύο απο τους ιδιαίτερα θανατηφόρους καρκίνους "έσπασαν" Βρετανοί επιστήμονες, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην αντιμετώπιση της ασθένειας που χτυπά αλύπητα επι αιώνες την ανθρωπότητα. 
Το μελάνωμα του δέρματος και ο καρκίνος του πνεύμονα αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετάλλαξης κάτι που σημαίνει, ότι θα κατανοήσουμε πλέον σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εμφάνισης τους και κατ επέκταση την αντιμετώπιση τους. 
Το ινστιντούτο "Sanger" χρησιμοποίησε διαδοχικά τις νέες τεχνολογίες για να καταφέρει την τέλεια αποκρυπτογράφιση του γονιδίου ενός υγιούς και ενός καρκινικού ιστού, πνεύμονα και μελανώματος αντίστοιχα. Συνέκρινε τα στοιχεία, ανακάλυψε τις διαφορές και είδε ποιά ήταν η αιτία που προκαλούσε τις ασθένειες. 
Το γονιδίωμα του καρκίνου του πνεύμονα που σκοτώνει περισσότερους απο 34.500 ανθρώπους το χρόνο περιείχε περισσότερες απο 23.000 μεταλλαγές, ενώ το μελάνωμα που ευθύνεται για 2.000 θανάτους το χρόνο, περισσότερες απο 33.000.
Μετά την ανακάλυψη αυτή αναμένεται σύντομα ο κάθε ασθενής, να αποκτήσει το δικό του προσωπικό καρκινικό διάγραμμα διάγραμμα, άρα και μια θεραπεία περισσότερο προσαρμοσμένη στα δικά του δεδομένα. 

U-TUBE / ΠΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΔΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ 2009











 And the winner is....
Ωριμούτσικη, με τα κιλάκια της, τα λουλουδάτα φουστανάκια της, τις χαμηλοτάκουνες γοβίτσες της, περλίτσες στο λαιμό, μαλάκια σγουρούτσικα και φωνάρα κατά κάποιους (εμένα συγκεκριμένα μου καίει τα τύμπανα όταν την ακούω...)
Ναι ! Είναι η Susan Boyle!
To "Britain's got talent" την ανακάλυψε και απο τότε το 7λεπτο βίντεο της στο u -tube έχουν βαθμολογήσει με πέντε αστέρια 360.000 επισκέπτες!
Ευτυχώς, μπορεί να είναι most watched αλλά όχι και most popular ...
Και είχα αρχίσει να ανησυχώ....

ΑΓΓΛΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ







Τέλος εποχής για τα μπλόκ επιταγών στην Αγγλία!
Η απόφαση έρχεται ύστερα απο 350 ολόκληρα χρόνια χρήσης τους και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο μερίδα πολιτικών, επαγγελματιών αλλά και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Η χρήση τους άλλωστε είχε μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του online banking, δηλαδή των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πάντως πολλοί είναι εκείνοι στην Αγγλία που μιλούν για σκανδαλώδη απόφαση, που "ακυρώνει" στην ουσία τις μεγαλύτερες ηλικίες που δεν έχουν την ανάλογη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. 
ΟΙ τραπεζίτες τώρα προωθούν την χρήση των ειδικών τσίπ που επιτρέπουν στουε πελάτες να πληρώνουν όταν αυτά έρχονται σε επαφή με έναν ειδικό σένσορα. Τώρα ποιά είναι η διαφορά με τις πιστωτικές κάρτες, ίσως μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μας εξηγήσει ....
Πάντως οι τράπεζες έχουν αρχίσει ήδη να δοκιμάζουν νέες τεχνικές, αφού μέχρι το 2018 τα γνωστά σε όλους μπλόκ επιταγών θα μπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των συναλλαγών. 


Πάντως για να πάρετε μια ιδέα με ποιον τρόπο θα συναλλασσόμαστε στο άμεσο μέλλον ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες. 










                                        




ONLINE ΑΓΟΡΕΣ- "ΤΡΙΚ" ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ





Αγόρασα πρόσφατα δυο μπλουζάκια απο γνωστή εταιρία που λειτουργεί μέσω internet και καταλόγους μόδας. Κατά τη διαδικασία λοιπόν της παραγγελίας μου βάζω διάφορα προιόντα στο καλάθι και πατάω check out (κατοχύρωση δηλαδή της παραγγελίας). 
Υστερα απο πέντε λεπτά διαπιστώνω ότι ξέχασα να προσθέσω ένα ακόμη προιόν στην παραγγελία μου. Ακολουθώντας λοιπόν την ίδια διαδικασία παραγγέλνω και το τελευταίο προιόν. Αναυδη διαπιστώνω ότι μου έχει χρεώσει και στη δεύτερη παραγγελία που έγινε σε διάστημα 5 λεπτών απο την πρώτη έξοδα αποστολής! με λίγα λόγια η συγκεκριμένη εταιρία θα μου έστελνε δυο δέματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έρχονταν την ίδια ημέρα, ίσως και την ίδια ώρα, με διπλά έξοδα αποστολής! 
Αμέσως τηλεφωνώ στην εταιρία. Το σηκώνει μια υπάλληλος εξυπηρέτησης, η οποία μετά απο σύντομη συνομιλία μαζί της μου εξηγεί ότι άπαξ και γίνει το check out, η παραγγελία δεν μπορεί να ενημερωθεί με νέα προιόντα και θα πρέπει να επιβαρυνθώ με επιπλέον έξοδα αποστολής για τα υπόλοιπα. 
Τι κι αν της εξηγούσα ότι είναι απλά θέμα πατήματος ενός κουμπιού απο την πλευρά της, να ενώσει δηλαδή τις δυο παραγγελίες που έγιναν με διαφορά πέντε λεπτών απο λάθος. "Είναι πολιτική της εταιρίας μου εξηγούσε...
Αφού της είπα ότι αυτό είναι απαράδεκτο απο τη στιγμή που ο πελάτης δεν ενημερώνεται για την συγκεκριμένη πολιτική της εταιρίας πουθενά στο site, της ζήτησα φυσικά να ακυρώσει τη δεύτερη παραγγελία. 
Κάνοντας μια μικρή έρευνα αργότερα, διαπίστωσα ότι κάποιες απο αυτές τις εταιρίες κάνουν συμφωνία με τις αντίστοιχες της διανομής των προιόντων, που τους χρεώνουν λιγότερο κόστος υπηρεσιών σε περίπτωση που οι διανομές τους ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο. 
Ετσι, εσείς πληρώνετε διπλά έξοδα αποστολής για μια παραγγελία που κάνατε με διαφορά λίγων λεπτών, η εταιρία απο την οποία αγοράσατε δίνει περισσότερο "ψωμί" στην εταιρία που θα κάνει τη διανομή και όλοι είναι χαρούμενοι, εκτός απο το κορόιοδο τον καταναλωτή. 
Εκτός αν προσφύγετε σε μια απο τις Ενώσεις καταναλωτών, που αποτελεί μια πολύ καλή λύση, τουλάχιστον εκφοβισμού...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΜΕΡΙΚΗ-ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ «Boeing 787» («Dreamliner»)





Το «Boeing 787» («Dreamliner»), το πρώτο νέο μοντέλο της αμερικανικής κοινοπραξίας μετά 10 ολόκληρα έτη, απογειώθηκε πριν λίγη ώρα!
Πετάει τώρα στους ουρανούς των βορειοδυτικών ΗΠΑ,  όμως με υπερδιετή καθυστέρηση έναντι του προγράμματος (από την οποία απορρέει ζημιά 1,6 δισ.δολαρίων).
Το Σάββατο, το πρωτότυπο αεροσκάφος τροχοδρόμησε γρήγορα στο αεροδρόμιο «Πέϊν Φιλντ», εισήλθε στον διάδρομο απογείωσης, όπου ανέπτυξε ταχύτητα 240 χλμ., χωρίς να απογειωθεί.
Οι πιλότοι Μάϊκ Καράϊκερ και Ράντι Νέβιλ και ο αρχι-μηχανικός πτήσης, Μάϊκ Ντελάνι, βεβαίωσαν ότι «όλα τα συστήματα του αεροσκάφους είναι έτοιμα» για την «παρθενική» πτήση.
Ολες οι παράμετροι της «παρθενικής» πτήσης (ταχύτητες, υψόμετρα κ.λπ.) θα καταγραφούν στο έδαφος, όμως θα ανακοινωθούν όταν το πρωτότυπο 787 επιστρέψει στο έδαφος.
Το 787 είναι δικινητήριο αεριωθούμενο, μεταφέρει από 210 ώς 330 επιβάτες, με ακτίνα δράσης που ποικίλλει από 4.600 χλμ.έως οριακά και τα 15 χιλιάδες χλμ.!, με υπέροχο αερισμό στην καμπίνα των επιβατών.
Το 50% της ατράκτου αποτελείται από σύνθετα υλικά, κάτι που μειώνει την κατανάλωση καυσίμων κατά περίπου 20%, ενώ έχει φθηνότερη συντήρηση.
Η «All Nippon Airways» θα παραλάβει το πρώτο «787» τέλη 2010, ενώ το ανταγωνιστικό «A350 ΧWB» της «Airbus» θα παραδοθεί στον πρώτο πελάτη όχι νωρίτερα του 2013.


Πατήστε στο σύνδεσμο (αρχή κειμένου-έντονα γράμματα) για να δείτε το βίντεο της απογείωσης!

Η "ΙΘΑΚΗ" ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!




"Η Ιθάκη δεν πουλάει τίποτε!" Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση των υπευθύνων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, που μιλούν για εντατικοποίηση των φαινομένων εξαπάτησης των πολιτών εν όψει των Χριστουγέννων από κυκλώματα επιτηδείων. Τι κάνουν αυτοί; Πουλούν κεριά, εικόνες αλλά και άλλα αντικείμενα δήθεν για να συγκεντρώσουν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου.
Οι επιτήδειοι συγκεντρώνουν χρήματα παρέχοντας αποδείξεις χωρίς διάτρηση που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ενώ παράλληλα επαιτούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μετάβαση σε κάποια θεραπευτική κοινότητα, ενώ στην πραγματικά αυτή είναι δωρεάν.
Η δράση των κυκλωμάτων επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, με καταγγελίες πολιτών απο Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Χανιά και Αλεξανδρούπολη.

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

















Σε λίγο θα ξεκινήσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ύστερα απο το κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Κυρίαρχο θέμα αυτό της διαφάνειας και της καταπολέμισης της διαφθοράς, αλλά δεν αποκλείεται να συζητήσουν και το θέμα της οικονομίας.
Είδωμεν...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΕΠ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

Κλειστά σήμερα-αύριο και μεθαύριο τα ΚΕΠ κυρίες και κύριοι...




Ω ναι, καλά ακούσατε, αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν σε αυτόν τον νέο θεσμό, που θα έπρεπε όπως λένε και οι παλαιότεροι "να πιάνουν την πέτρα και να την στίβουν" προτιμούν να αράξουν τρείς ημέρες αφήνοντας τους εργατοπατέρες των σωματείων τους να ζητούν τι? ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!
Ελεος! όχι άλλοι μόνιμοι σ αυτό το κράτος! Δεν θέλουμε να πληρώνουμε απο τις τσέπη μας τους βολεμένους!
Θέλουν λέει προκύρηξη νέων θέσεων εργασίας και μετά κοτσάρουν και στο χαρτί τον αιτημάτων τους, προς το τέλος βέβαια (να μη κάνει και μπάμ) το θέμα της μονιμοποποίησης των  συμβασιούχων.
Οι μεν συμβασιούχοι των ΚΕΠ λοιπόν θα βγούν στους δρόμους (κάνει και κρύο), οι δε μόνιμοι του κλάδου θα στηρίξουν τον αγώνα τους, επι της ευκαιρίας, απο τον καναπέ.
Γιατί σου λέει δουλεύαμε τόσα χρόνια (1-2 δηλαδή όχι παραπάνω) ώς συμβασιούχοι...δεν έχουμε δικαιώματα; Μα δεν το ξέρατε κύριοι ότι κάποτε η σύμβαση σας θα λήξει;
Αυτά να τα πείτε στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, που παλεύει κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος για να κρατήσει τη δουλειά του. Να δείτε γέλια που θα κάνει...
Χθες αναρωτιόμασταν με έναν φίλο, σε πιο σημείο χάθηκε η δημιουργικότητα του έλληνα.
Σήμερα μάλλον το ερώτημα βρίσκει απάντηση...
Είναι τραγικό τελικά κανείς να ανακαλύπτει ότι εκεί που αρχίζει το δημόσιο τελειώνει κάθε προσπάθεια εξέλιξης, ανέλιξης, δημιουργικής σκέψης. Αν κανείς μετρήσει τους δημοσίους υπαλλήλους, τότε θα καταλάβει ίσως γιατί τα φωτεινά μυαλά στη χώρα μας είναι μετρημένα στα δάχτυλα... Παραταύτα επιμένουμε ...ελληνικά!


Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι ενοχλήθηκαν, καθώς τώρα που θα φύγουν οι συμβασιούχοι θα πρέπει να βγούν στους δρόμους να μαζεύουν σκουπίδια...Οι δε δήμαρχοι που μας έκρυβαν τόσα χρόνια τους χιλιάδες μόνιμους στην υπηρεσία που δεν πατούσαν ποτέ, θα χάσουν το ρουσφετολογικό προνόμιο της σύμβασης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤV


Λίγο μετά τις δέκα και τα "βομβίδια" της tv δεν έχουν τελειωμό!
Αν τολμήσει να ανοίξει κανείς την τηλεόραση αυτή την ώρα θα δεί ένα μπαράζ ρεπορτάζ από όλα τα κανάλια για το χθεσινό επεισόδιο του NEXT TOP MODEL με αναλυτικές αναφορές στην Ραμόνα που είδε την πόρτα της εξόδου. Συντονισμένα 2-3 κανάλια δείχνουν τους συντελεστές του reality σε πάρτυ, όπου "προμόταραν" κι αυτοί με τη σειρά τους τα μαλλιοτραβήγματα των κοριτσιών λίγο πριν την αποχώρηση.
Τι κι άν έχουν πάθει εγκεφαλικό κάποιοι με τα τέλη κυκλοφορίας ...στην τηλεόραση έχουν το δικό τους χαβά!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

"ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ" SITE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ...





Παρελθόν απο τον Αντ1 ο Νίκος Ευαγγελάτος που αποφάσισε; (αποφάσισαν;) να φύγει. Με ανακοινώσεις εκατέρωθεν σε άψογα φιλικό στύλ, δημοσιογράφος και κανάλι χώρισαν τα τσανακια τους. Λέγεται πάντως ότι το Μέσο ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με την δημιουργία ιστοσελίδας του πρώην άνκορμαν, άγνωστο γιατί. Πάντως όποιος και άν είναι ο λόγος της αποχώρησης, δεν θα κάνω το λάθος να ασχοληθώ με αυτήν καθ αυτήν.
Εκείνο όμως που οφείλω να σχολιάσω είναι ότι ο δημοσιογράφος ακολουθώντας τα βήματα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, θα συνεχίσει προς το παρόν την καριέρα του στο ...ίντερνετ. Το ίδιο έκανε και η Ελλη αν δεν κάνω λάθος μετά την αποχώρηση της απο τα τηλεοπτικά δρώμενα.
Στο μεταξύ άκουσα ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος προετοιμάζει το έδαφος και για την έξοδο της συζύγου του που λέει σε γνωστούς και φίλους ότι ο πολυαγαπημένος της, ετοιμάζει για τα μάτια της μόνο "διαδραστικό" site, που σημαίνει ότι η Τατιάνα μεταξύ άλλων θα δέχεται φωτογραφίες αναγνωστριών της, που προφανώς για κάποιους λόγους δεν θέλουν να επισκεφθούν τον κομμωτή τους (αναρωτιέμαι για ποιούς), και με τη βοήθεια γνωστών στυλιστών και ανθρώπων της μόδας, θα τους προτείνει το look που τους πηγαίνει...
Σα να το χω ξαναδεί το έργο...
Πρώτη διδάξασα η Ρούλα Κορομηλά στην τηλεόραση πριν απο χρόνια, ακολούθησαν οι κυρίες τύπου Μενεγάκη, μετά η Τατιάνα όταν ξέμεινε απο κακίες και κουτσομπολιά και τώρα επανέρχεται η τελευταία για να μας κάνει μια απο τα ίδια στο διαδίκτυο αυτή τη φορά.
Ελεος ! Αυτά κυρίες μου και κύριοι τα εφάρμοσαν στο web αμερικανοί και ευρωπαίοι πριν μια τουλάχιστον δεκαετία! Θα αλλάξετε μέσο για να μας μπουχτίσετε για άλλη μια φορά με copy paste ιδεών που έχουν πολυφορεθεί ήδη;
Αναρωτιέμαι άν όλοι αυτοί οι διάσημοι μπορούν τελικά να είναι κάποτε και αυθεντικοί ...
Ετσι λοιπόν στα χνάρια του Τριανταφυλλόπουλου που δημιούργησε ένα site (κατά τα άλλα ευπρεπές) και κότσαρε και την οικογένεια να παίρνει συνεντεύξεις καλλιτεχνικού περιεχομένου και ο Ευαγγελάτος, που αναμένεται να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω για να κάνει την Τατιάνα (που σημειωτέον σε λίγο στην εκπομπή της θα της κόψουνε και το ρεύμα, αλλά αυτή θα επιμένει), βασίλισα των απανταχού blogers!
Πουθενά δεν μπορεί κανείς σήμερα πια να βρεί ησυχία!
Με τις υγείες μας ...

ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ=ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ...








Προσπαθήσατε ποτέ να επικοινωνήσετε με το τμήμα κάποιου πανεπιστημίου για να πάρετε πληροφορίες από τη γραμματεία;
Σας καταλαβαίνω απόλυτα!
Η πρώτη αίσθηση, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που οφείλω να τις επισημάνω, είναι ότι οι κυρίες (συνήθως) εκείνη την ώρα είναι πολύ απασχολημένες με κάτι και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που τηλεφωνεί.
Έτσι μιλούν μονολεκτικά, σχεδόν απότομα και σου δίνουν την εντύπωση ότι πήρες μάλλον σε λάθος τηλέφωνο και απασχολείς εργαζόμενο που δεν έχει ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση σου.
Τελικά και αφού σε στείλουν από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, αντιλαμβάνεσαι δυστυχώς και καθώς έχεις εξαντλήσει αρκετό χρόνο, ότι σωστά είχες πάρει εξ αρχής, απλά ο συνομιλητής σου δεν είχε εκείνη τη στιγμή διάθεση.
Το άλλο που διαπιστώνεις είναι ότι αν δεν ξέρεις κάτι σωστά, παραδείγματος χάριν τον πρόεδρο του τάδε τμήματος και αναφέρεις ένα λάθος όνομα, η ειρωνεία από την άλλη πλευρά της γραμμής περισσεύει. Όπως επίσης δεν υπάρχει και η διάθεση να σε διορθώσουν ευγενικά, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε ένας που σηκώνει το τηλέφωνο μιας γραμματείας. Το "δεν ξέρω" αποτελεί έκφραση που χρησιμοποιείται κατά κόρον και ποτέ το "θα μπορούσα να μάθω".
Αναρωτιέμαι ως απλός πολίτης πως αξιολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για να τοποθετηθούν σε θέση γραμματείας ενός Πανεπιστημιακού τμήματος. Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως κάποιους από αυτούς μάλλον τους πληρώνουμε εμείς ...


Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία για τις γραμματείες των ΑΕΙ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

έ! ξύπνα!
έξυπνα
e-ξύπνα
Οπως θές το διαβάζεις και σου γίνεται συνήθεια! Κάτι σαν τον πρωινό καφέ ας πούμε...