editorial

Γειά σας, είμαι η Iris και βρίσκεστε στο προσωπικό μας ιστολόγιο.
Και λέω "μας" γιατί εδώ έχουν όλοι λόγο. Εγώ μπορεί να καταθέτω τη σκέψη και τις απόψεις μου, εσείς όμως έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνήσετε. Αν έχετε δε και τρανταχτά επιχειρήματα είμαι έτοιμη να τα ακούσω.
Ετσι κι αλλιώς το καφεδάκι μας πίνουμε ανταλλάσσοντας κουβέντες...δημιουργικές, έξυπνες και ξύπνιες.
Κι όπως κάθε παρε-ίστικο ταξίδι, έτσι κι εμείς θα σουλατσάρουμε απο το ένα θέμα στο άλλο, γιατί είμαστε μέσα σε όλα!

Καλές ημέρες
Iris

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΑΓΓΛΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ







Τέλος εποχής για τα μπλόκ επιταγών στην Αγγλία!
Η απόφαση έρχεται ύστερα απο 350 ολόκληρα χρόνια χρήσης τους και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο μερίδα πολιτικών, επαγγελματιών αλλά και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Η χρήση τους άλλωστε είχε μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του online banking, δηλαδή των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πάντως πολλοί είναι εκείνοι στην Αγγλία που μιλούν για σκανδαλώδη απόφαση, που "ακυρώνει" στην ουσία τις μεγαλύτερες ηλικίες που δεν έχουν την ανάλογη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. 
ΟΙ τραπεζίτες τώρα προωθούν την χρήση των ειδικών τσίπ που επιτρέπουν στουε πελάτες να πληρώνουν όταν αυτά έρχονται σε επαφή με έναν ειδικό σένσορα. Τώρα ποιά είναι η διαφορά με τις πιστωτικές κάρτες, ίσως μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μας εξηγήσει ....
Πάντως οι τράπεζες έχουν αρχίσει ήδη να δοκιμάζουν νέες τεχνικές, αφού μέχρι το 2018 τα γνωστά σε όλους μπλόκ επιταγών θα μπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των συναλλαγών. 


Πάντως για να πάρετε μια ιδέα με ποιον τρόπο θα συναλλασσόμαστε στο άμεσο μέλλον ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες.